NL / ENG

m4h
rdm
Visie

HET ROTTERDAM MAKERS DISTRICT IS DÉ PLEK IN DE REGIO VOOR DE INNOVATIEVE MAAKINDUSTRIE.

Je komt op deze pagina omdat je de website www.stadshavensrotterdam.nl wilt bezoeken. Wat leuk dat je geïnteresseerd bent in de stadshavens van Rotterdam! Vanaf heden vind je op www.rotterdam.nl de informatie over de Rijn-Maashaven en kan je www.portofrotterdam.nl bezoeken voor informatie over Waal-Eemhaven.

Merwe-Vierhavens (M4H) en RDM Rotterdam vormen nu samen het Rotterdam Makers District, kijk voor meer informatie verder op deze website of bezoek www.m4hrotterdam.nl en www.rdmrotterdam.nl.

Stadshavens Rotterdam

In 2007 gingen Havenbedrijf Rotterdam N.V. en gemeente Rotterdam met elkaar een bijzondere samenwerking aan voor de herontwikkeling van de stadshavensgebieden. Met het programmabureau Stadshavens Rotterdam werd er gewerkt aan het verbinden van stad en haven in de deelgebieden Rijn-Maashaven, Waal-Eemhaven, Merwe-Vierhavens (M4H) en RDM Heijplaat. Deze samenwerking heeft o.a. mede gezorgd voor een nieuw, levendig woon- en werkgebied in Rijn-Maashaven, en de Waal-Eemhavens zijn vernieuwde havens vol maritieme dienstverleners.

En nu: De opgave voor de toekomst

De economie van de regio Rotterdam verschiet in hoog tempo van kleur. De weg naar de next economy is onmiskenbaar ingeslagen: een economie die streeft naar circulariteit, mogelijk gemaakt door digitalisering. Innovatie is een cruciale en blijvende component van deze nieuwe economie. Rotterdam wil voorop blijven lopen in de vernieuwing van de economie en de aanpak van klimaatverandering, en wil de werkgelegenheid in deze regio voor de toekomst veilig stellen. Onderdeel van de nieuwe economie is de terugkeer van de maakindustrie naar de regio, in een nieuwe vorm.

Rotterdam Makers District

Het Rotterdam Makers District wordt dé plek in de regio voor de innovatieve maakindustrie. Het Makers District ontwikkelt zich aan weerszijden van de Maas, in de gebieden M4H Rotterdam en RDM Rotterdam. Hier wordt de transitie naar de nieuwe economie van haven en stad in de praktijk gebracht. Jonge bedrijven kunnen er doorgroeien tot grote, gevestigde ondernemingen. Jongeren maken er kennis met techniek. Nieuwe technologieën worden er niet alleen uitgedacht, maar ook getest en toegepast. Ze zijn voor iedereen zichtbaar. Dat maakt het Makers District tot een proeftuin en etalage. Het gebied ademt innovatie, in de toekomst nog meer dan nu.

Welkom in het Rotterdam Makers District!

lees minder
lees meer
Discover
M4H Rotterdam
smog_free_tower

M4H

Pionierende en ambachtelijke maakbedrijven hebben in M4H hun plek gevonden, creatieve ondernemers voelen zich thuis, net als bedrijven in de circulaire maakindustrie. In M4H broeit van alles in de panden die vroeger gebruikt werden voor fruitoverslag.

Het water en de kades verlenen het gebied karakter en bieden ruimte voor aantrekkelijk verblijf, maar ook voor experimenten. Het is een plek waar, soms toevallige, ontmoetingen kunnen leiden tot onverwachte kruisbestuivingen en verrassende innovaties. Het is een proeftuin waar vindingen uit het gebied zelf worden uitgeprobeerd en in de praktijk worden gebracht.

www.m4hrotterdam.nl

Discover
RDM Rotterdam
dol4sd

RDM Rotterdam

Waar vroeger beroemde schepen als het stoomschip Rotterdam werden gebouwd, biedt de voormalige werf van de Rotterdamsche Droogdok Maatschappij (RDM) nu plaats aan bedrijven, onderwijs en onderzoek.

Midden in de haven – maar toch verrassend dicht bij de stad – werken zij hier samen aan innovaties die bijdragen aan de slimste haven. Een breed scala aan zakelijke en culturele evenementen vult dit aan en maakt van RDM een dynamisch gebied. Een plek die je gezien moet hebben! RDM Rotterdam wordt vormgegeven door het Havenbedrijf Rotterdam, Hogeschool Rotterdam en Techniek College Rotterdam.

www.rdmrotterdam.nl

vestigen

Vestigen in het Rotterdam Makers District

Neem contact met ons op voor meer informatie over vestigen in het Rotterdam Makers District.

Neem contact op

vestigingen
evenementenlocaties

Het Rotterdam Makers District beschikt over verschillende evenementenlocaties.

Neem contact op als u meer wilt weten over de mogelijkheden.

Neem contact op

evenementen
rondleidingen

Rondleiding Rotterdam Makers District

Maak kennis met de innovaties en ontwikkelingen in het Rotterdam Makers District. Vraag hier een rondleiding aan.

Neem contact op

rondleidingen